The Makeup Box

Beauty news, product reviews, makeup pictorials, and more! Msg me on Instagram (@makeup_box) or fb.com/makeupbox.sg or find me on dayre.me/makeupbox!



Instagram
Follow Me on Pinterest

Morgana Cryptoria Interview!

[Images sourced from morganacryptoria.com]

It’s always exciting to explore Indie brands because this is where you often find “anti-establishment” colors and formulas, and we often forget that well-known names like Sugarpill, Lime Crime, and Obsessive Compulsive Cosmetics all started out from humbler roots.

If you get excited by the thought of wearing metallic royal purple and duo-chrome green on your LIPS, but haven’t heard of Morgana Cryptoria yet, this is a brand to check out. I’ve only just read about it and contacted founder Melissa, who kindly agreed to a short interview on all things beauty!

1. How would you describe your personal approach to makeup and beauty in general?
Ans:  Have fun creating your own style! Don’t be shy about trying makeup or apparel that is out of your comfort zone. 


2. Your products are designed to REALLY make a statement. How did the idea first come about to create colors like these?
Ans:  It was always very difficult to find odd lipstick colors or very pale/white foundation shades.
I was so bored with 95% of cosmetics land. I wanted to provide people (and myself) with harder to find shades. I am proud to offer a wide variety of unique colors in my shop. I also make custom shades by request. 


3. Who/what are your beauty and style inspirations?
Ans:  I’ve seen some amazing makeup application skills & designs from beauty bloggers, MUAs & cosplayers. Such talent! They are very inspiring! I am thrilled to see them use my products in their looks. 


4. What’s the earliest memory of makeup that you can recall?
Ans:  My mom was pretty cool about letting me have makeup early on. I would always head over to the makeup section of stores when I was a kid. Then after that, right over to the electronics department. I love gadgets! 


5. Aside from your own creations, are there other beauty brands that you enjoy using?
Ans:  Honestly, I only buy mascara and nail polish. I use my own brand for everything else. Nail polish might be added to my line as early as October. Making nail polish is something I plan on delving into very soon. 

6. Name one imperfection of yours that you like, and tell us why!
Ans:  I have a tiny dot of graphite under my skin near one of my knees. When I was a kid, a pencil was poking out of my school bag and poked into my leg. The mark is still there after 25 years. Whenever I look at it, it makes me feel nostalgic for childhood. 


7. What 3 products can you absolutely NOT live without right now?
Ans:  Physicians Formula eye makeup remover pads! For B&B, I love Haus of Gloi bubbling scrubs and pumpkin butters. 


8. What is the TOP “Must-have” item someone new to your line should try out first?

Ans: That’s a tough question! hmmm….My lipsticks get the most attention, but for a first order I’m going to suggest one of my *soon to be released lip gels or slimline lipsticks. They will be available August 7th, along with a few eye/lip pencils. [*Note: interview was conducted before 7th.]

Morgana Cryptoria ships internationally. 

blog comments powered by Disqus

Hide notes

  1. kovalli reblogged this from makeupbox
  2. ghostwthemost reblogged this from makeupbox
  3. rinahmalana reblogged this from makeupbox
  4. ticalicafergli reblogged this from makeupbox
  5. prettybitch17 reblogged this from makeupbox
  6. liat-loves-lavender reblogged this from makeupbox
  7. thediscobelle reblogged this from makeupbox
  8. nurgurel1 reblogged this from makeupbox
  9. plagueratt4686 reblogged this from makeupbox
  10. ximecr reblogged this from makeupbox
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...